0

Yay salatlarını təravətli və ləzzətli saxlamağın qaydaları

Havanın temperaturu yüksəldikdə könlümüzə təravətləndirici salatlar düşür, elə deyilmi? İstər xırçıldayan tərəvəz salatı, istər son zamanlar məşhurlaşan ləzzətli makaron salatı, istərsə də ləzzətli meyvə salatları. Necə hazırladığınızdan asılı olmayaraq, düzgün saxlama qaydaları ilə inqrediyentlərinizin ləzzətini uzun müddət qoruya biləcəksiniz. Düzgün saxlama üsulları olmadan, salatlar tez bir zamanda quru, solğun və ya əksinə yumşalaraq xarab ola bilər. Yay salatlarınızın keyfiyyətini qorumağa kömək edəcək bəzi tövsiyələr:

İlk olaraq əlbəttə ki, tərəvəzləri ayrı saxlamağın üstünlüklərindən danışaq. Əgər salatları vaxtından əvvəl hazırlayırsınızsa, komponentləri ayrıca saxlamaq daha yaxşıdır. Pomidor və xiyar kimi “yaş” inqrediyentləri göyərti və xırçıldayan tərəvəzlərdən ayrı saxlayın. Bu, salat da yaranacaq nəmin qarşısını alır. Ən təzə dad və tekstura üçün xidmət etməzdən əvvəl qarışdırın.

Mütləq şəkildə hava keçirməyən qablardan istifadə edin. Salatın inqrediyentlərini təzə saxlamaq üçün həmişə hava keçirməyən qablardan istifadə etməyə çalışın. Göyərtiləri qaba qoymazdan əvvəl kağız dəsmala büküb qurulayın. Bu, artıq nəmin hopmasına kömək edir və yarpaqları xırçıldayan saxlayır. Şüşə qablar idealdır, çünki onlar qoxuları udmur və təravəti qorumağa çalışır.

Salatın sousunu ayrı saxlayın. Salatlarda yaranan xoşagəlməz nəmin əsas günahkarlarından biri sousdur. Souzları kiçik bir qabda və ya ayrı konteynerdə saxlayın və yalnız yeməyə hazırlan zaman qarışdırın. Bu, salatın xırçıldayan teksturasını və canlı ləzzətini saxlamasını təmin edir.

Soyuducuya yerləşdirin. Salatları hazırlayan kimi həmişə soyuducuya qoyun. Əksər salatlar 4°C və ya daha aşağı temperaturda saxlanmalıdır. Xüsusilə süd, ət və ya dəniz məhsulları olan salatları iki saatdan çox istidə saxlamayın.

Turşu tərkibli maddələri düşünərək istifadə edin. Limon suyu və ya sirkə kimi inqrediyentlər solmanı yavaşlatmaqla bəzi salatların saxlanmasına kömək edə bilər. Bununla belə, onları qənaətlə və yalnız yeməyin dadını aşmayacaqları təqdirdə istifadə edin. Meyvə əsaslı salatlar üçün sitrus sıçraması qaralmanın qarşısını almağa kömək edə bilər.

Bu sadə saxlama tövsiyələrinə əməl etməklə siz günlərlə təravətli qalan canlı, xırçıldayan və ləzzətli yay salatlarından həzz ala bilərsiniz. Kiçik bir planlaşdırma ilə salatlarınız hazırladığınız günkü kimi ləziz və faydalı qalacaq.

Qeyd edək ki, Vestel-in Fresh Air texnologiyası ilə soyuducu və dondurucunun ayrı hava axını olduğu üçün qoxular qarışmır, natəmiz hava məhv olaraq qidaları uzunmüddətli təravət ilə təmin edir. Təmiz, təzə və ləzzətli yeməklərinizdən hər fəsildə həzz alın!